Binance Detaljer DeFi-bedrägerier i senaste akademirapporten – Ekonomi och finansiering – Altcoin Buzz


I den senaste artikeln, som en del av sin akademisektion, har centraliserat utbyte Binance beskrivit de vanligaste bedrägerierna och farorna när det gäller decentraliserad finansiering.

De DeFi-scen utvecklas i en sådan takt att det inte går en dag utan något nytt innovativt sätt att investera fram. På grund av den i stort sett experimentella karaktären hos många av dessa protokoll och mekanismer har de också blivit en magnet för brottslingar som driver bedrägerier.

Det finns liten risk för återhämtning i DeFi, vilket Binance beskrev som ”oförlåtligt.”

“DeFi är ett särskilt oförlåtligt utrymme – vanligtvis finns det inga bra sätt att få tillbaka medel eller hålla skadliga aktörer ansvariga.”

Top DeFi-bedrägerier att se upp för

Enligt Rapportera, en av de viktigaste sakerna att se upp för är scammy-projekt själva snarare än hackare som försöker ta bort mynt.

Det noteras att en “god majoritet av kryptotillgångar inte ger något nytt till bordet”, vilket är något ironiskt sedan dess Binance Smart Chain värdar en hel massa av dem som rent existerar för likviditetsförsörjning och lite annat.

Utvecklaraktivitet är också något att se upp för. Om ett projekt och ett team är mycket aktiva är det självklart att deras kod ständigt uppgraderas och skyddas mot potentiella hot.

Smarta kontraktsgranskningar är en annan sak att se upp för, tillade rapporten och noterade att de kan vara dyra och inte alla projekt kommer att bry sig. Dessutom är revisioner inte en garanti för säkerhet eftersom skadliga aktörer fortfarande kan spela systemet och utnyttja dess design för att stjäla pengar. Detta har inträffat flera gånger redan i år med Binance Smart Chain-drivna DODO-utbyte lider av ett sådant brott på 2 miljoner dollar i början av mars.

Anonyma grundare kan också vara ett tecken på potentiella bedrägerier när det gäller DeFi-projekt, och ett antal “rug pulls” och exit-bedrägerier har redan inträffat med mindre än ärliga protokoll.

Vem får tokens?

Tokenomics och distributionsmodeller bör också ses på. Projekt som har starkt VC-stöd kommer sannolikt att ha bättre investeringsstrategier, men de kommer att vara mer centraliserade eftersom valarna kommer att kontrollera protokollstyrningen.

Fler polletter som distribueras tillbaka till samhället och används för likviditet är bättre för att förhindra att ett mindre antal aktörer manipulerar priser innan de drar i mattan eller pumpar och dumpar. Projekt som håller en stor bit av tokenpai för sig själva kontrollerar i slutändan priserna på dem.

Slutligen nämndes inte falska tokens, men de förtjänar att vara som DEXer som Uniswap är överflödig med dem. Det är alltid bra praxis att se till att den äkta token används för swappar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Alpha Stock Images.Source link

Written By

Bitcoinvarde