Bitcoin hittade ett starkt psykologiskt stöd till $ 47 000 | Använd TheBitcoin


Bitcoin (BTC) närmar sig nya heltidshöjder. Den virtuella valutan har handlats mellan $ 55 000 och $ 57 500 under de senaste dagarna och den digitala tillgången kan fortsätta att röra sig högre i framtiden. Under de senaste veckorna har vi också sett hur $ 47 000 blev en stark psykologisk support- och motståndsnivå.

47 000 $ Bitcoin stöds från fallande

Efter veckor där Bitcoin inte kunde nå en ny rekordhög nivå kunde vi bekräfta att $ 47 000 blev en mycket viktig prisnivå för de digitala tillgångarna. Nej Nyheter eller information kan påverka denna starka psykologiska nivå som handlare hittade nära denna region.

Som du kan se fungerade 47k-regionen först som en motståndsnivå som inte kunde korsas i de första försöken. Men när den en gång kunde överträffa den nivån och testa denna region igen som stöd såg vi Bitcoin flytta till sina högsta tider.

När Bitcoin återvände från toppen har vi också sett 47 000 dollar som en support- och motståndsnivå mellan 22 februari och 8 mars. Nu befinner vi oss i en liknande situation som när Bitcoin översteg $ 47 000 för första gången. Huvudskillnaden är att vi fortfarande inte överträffar BTC: s tidigare rekordhöga rekord i mitten av februari.

Diagrammet visar också priset på BTC som går högre men RSI trender nedåt. Det är verkligen viktigt att följa dessa avvikande trender och förstå om volymen också kan hjälpa priset på Bitcoin att nå $ 60 000 för första gången i historien.

Positiv kryptomarknad

Det finns också några saker vi måste ta hänsyn till om andra kryptovalutor. Vi har sett hur altcoins flyttade högre efter Bitcoins prisåtgärd. De senaste veckorna har Bitcoin dominerat marknaden.

Detta är något som vi kan se när vi analyserar Bitcoins marknadsdominans, som förblev relativt hög under hela tjurkörningen som startade i mars 2020.

De senaste dagarna har vi sett en stabilisering på altcoin-marknaden utan massiva prishöjningar. Litecoin (LTC) är fortfarande den största vinsten bland topp 10 efter att ha ökat med 10% under det senaste dygnet.

Binance Coin (BNB) och Ethereum (ETH) går tillbaka med 4% respektive 2%. Andra digitala tillgångar registrerar inte mycket stora prisrörelser. Detta visar att vi kan befinna oss i en ackumuleringsperiod innan ytterligare ett steg högre under de kommande veckorna.

Source linkSource link

Written By

Bitcoinvarde