DeFi-experter går in på “Venture Capital Debate”


Föreställningen att investeringar från riskkapitalföretag (VC) för DeFi-startups gör dem mer centraliserade har diskuterats mycket och diskussionerna har fortsatt med några av branschens större aktörer.

Den senaste VC-debatten inleddes av Syntetik grundare Kain Warwick, som sa att anklagelsen ”du är bara ett VC-projekt” kan bli denna cykels “no token, no ICO” hävdar att många blockchain-projekt hade för tre år sedan efter de många bedrägerierna i branschen.

Inte alla VC är desamma

Han tillade att marknaden kan lösa dessa problem och att den redan har gjort det i stor utsträckning med mycket tydligare affärsstrukturer som är mer stimulerade än de var 2017.

Då lanserades ICO: er nästan dagligen, vilket gav i stort sett anonyma grundare stora summor pengar för att släppa en ofta plagierad vitbok och icke-existerande produkt. Men det hade en cool ny token, och oerfarna krypto noobs (kallas degens nu) hoppade in och orsakade de ökända pumparna och dumpningarna.

Warwick fortsatte att jämföra olika VC-företagoch tillade att de inte är desamma;

”A16Z är inte Multicoin är inte Polychain är inte Paradigm är inte Framework. De är alla väldigt olika enheter med olika synsätt på marknaden. ”

Han tillade att marknadsstrukturer mognar i krypto, och saker har förändrats från 2017 ICO-stil rabattrundor dumpas i detaljhandeln. Långa kapitalstopp är en nettofördel för rymden, tillade han och fortsatte berättelsen med;

“De [VCs] tillhandahålla startkapital i högriskfaser och se till att vi överinvesterar i DeFi och inte underinvesterar. ”

Motargumentet

Uniswap-grundaren Hayden Adams, som sa att det var en ”bra tråd”anser att projekt måste bevisa sig innan de samlar in kapital.

”Jag kan ha verkat anti token / ICO tidigare men egentligen tycker jag att projekt bör bevisa sig innan de samlar in stora mängder $. “VC bad” är lat dygnsignalering. Jag är bara hausse på projekt som bevisar sig genom att bygga nya och användbara saker, ”

DeFi-analytiker Chris Blec, som har varit mycket kritisk mot någon form av centralisering eller ägare / grundarkontroll för några av dessa förmodade decentraliserade projekt, lämpligt kommenterade;

”VC-engagemang leder oundvikligen till beslut som är bra för grundare och strategiska investerare, men dåligt för användare. Detta är inte lat dygnsignalering, det är ett faktum i livet. ”

Han tillade att enbart förekomsten av VC- och startmodeller innebär att användare i slutändan får den korta änden av pinnen.

Ett nytt exempel är utnyttjandet av den nya DeFi-klonen Saddle Finance inom några minuter efter lanseringen. Protokollet, som klonades från Curve Finance, var utformad för att begränsa glidning för peggade tillgångar som stablecoins och tokenized Bitcoin. Starten samlade 4,3 miljoner dollar från ett antal VC-företag, inklusive Framework Ventures, Polychain Capital och Electric Capital.

Inom några minuter efter lanseringen den 20 januari hade valar skiljt hundratusentals dollar bort från minnowsna, vilket gav likviditet i de tidiga poolerna. Det är definitivt inte ett projekt med den genomsnittliga användaren i åtanke, och definitivt inte ett som i slutändan kommer att gynna utrymmet. Som Rekt Blogg påpekade i sin obduktion av händelsen;

”Alla investerare som stöder Saddle Finance värderar vinst över framsteg. Varför finansiera en gaffel utan noll innovation? ”

Innan du lägger till;

”Kanske var allt detta en del av Saddle Finance marknadsföringsplan. Om någon publicitet är bra publicitet, kanske de vinner, men det är de tidiga LP-skivorna [liquidity providers] snarare än de rika VC: erna som betalar priset för denna dåliga kampanj. ”

Vilken sida av debatten håller du med?

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link

Written By

Bitcoinvarde