Flexibel hävstång och tokeniserad volatilitetshandel kommer till DeFi


Alternativen för investeringar i decentraliserad finansiering expanderar för alltid och två protokoll ger nya produkter till bordet.

Den första produkten introducerades i ett meddelande den 18 mars. Indexkooperativet presenterade i samarbete med DeFi Pulse lanseringen av en ny produkt som heter Flexibel hävstångsindex, eller FLI, som uttalas “fly”.

Enligt blogginlägg, det är en strukturerad produkt i ERC-20-format som gör det möjligt för handlare att automatisera en målhävd exponering på ett helt decentraliserat sätt.

Lägger säkerhet till hävstång

Levererad handel är inte för svaghjärtade och kan resultera i massiva likvidationer för många oinitierade handlare. Indexet för flexibel hävstång skapades för att hantera dessa risker och för att göra användningen av hävstången säkrare och lättare att underhålla, tillade blogginlägget.

FLI använder en strategi byggd på Set Protocol och Compound Finance som samlar säkerhetsskuldförvaltning till ett index representerat som en ERC-20-token. FLI är initialt tillgängliga för ETH men kommer att skapas och lanseras för andra tillgångar på utlåningsprotokoll, såsom wBTC, YFI och LINK.

Protokollet förklarade hur skyddsnäten skulle fungera:

”FLI är utformat för att absorbera stora volatilitetsökningar och flexibel återbalansering för att säkerställa att säkerhetsnivåerna ligger över likvidationströsklarna. FLI använder också en nödleveransmekanism för att ge ytterligare säkerhet för användare i händelse av en svart svanhändelse. ”

FLI är också en av de första helt säkerställda hävstångsmärkena som kan lösas in i dess komponenter, vilket möjliggör en bättre riskprofil än att förlita sig på syntetisk hävstång.

Enligt CoinGecko, ETH2X-FLI-token, som endast kan handlas på Uniswap, handlades till drygt 100 dollar i skrivande stund.

Volmex säkrar stora VC-stöd

Den andra DeFi-produkten kommer med tillstånd från Volmex Finance, som precis har säkrat en fröomgång med stora riskkapitalaktörer som Alameda och Three Arrows Capital.

Projektet syftar till att få volatilitetssäkring till Ethereum med lanseringen av ett index som är utformat för att mäta den 30-dagars underförstådda volatiliteten hos Ether som kallas ETHV Index v1.

Handlare kan köpa eller sälja kontrakten beroende på om de tänker Ethereum marknadsvolatiliteten ökar eller minskar. Teamet utarbetade:

”Volatilitetsderivat är en kärnpelare i modern finansiering, eftersom de ger ett kostnadseffektivt sätt att säkra marknadsvolatilitetsrisken. volmex.finance ger volatilitetssäkring till Ethereum och låser upp en mängd nya DeFi applikationer och byggstenar. ”

Protokollet har också ett Bitcoin-baserat volatilitetsindex som fungerar på liknande sätt.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link

Written By

Bitcoinvarde