ICON och Polkadot arbetar tillsammans för att öka interoperabiliteten Använd TheBitcoin


Både ICON (ICX) och Polkadot (DOT) arbetar nu tillsammans för att utvecklare ska kunna bygga decentraliserade kedjeapplikationer. På detta sätt kan funktioner från olika blockkedjor användas utan att behöva bygga dem från grunden.

Fyra olika fallskärmar i Polkadot-ekosystemet kommer nu att integreras med Blockchain Transmission Protocol (BTP) -lösning som fokuserar på interoperabilitet.

ICON och Polkadot arbetar tillsammans

Interoperabilitet är en av de viktigaste sakerna för utvecklare och blockchain-nätverk. Numera är det svårt att få tillgång till funktioner från andra nätverk. Det är därför den senaste integrationen mellan ICON och Polkadot har mervärde för hela kryptoekosystemet.

Acala, Moonbeam, Plasm och Edgeware kommer nu att integreras i ICON-nätverket via BTP-lösningen. På detta sätt är det möjligt för utvecklare att fokusera på att utveckla nya blockchain-applikationer som förlitar sig på ett brett spektrum av funktioner från andra blockkedjor.

Enligt det nya blogginlägg släpptes av ICON-gemenskapen förklarar de att de ovan nämnda fallskärmarna bara är de första som integreras med ICON. Enligt rapporten ger Acala ett robust och EVM-kompatibelt Polkadot-ekosystem. Dessutom kan Moonbean föra närmare ICON med Ethereum-integrationer som DeFi, NFT och spel.

Dessutom ger Edgeware och Plasma decentraliserade samhällsstyrning respektive lager 2-lösningar. På detta sätt kommer nu nya projekt att utvecklas i båda dessa nätverk med olika lösningar och verktyg.

Blogginlägget lyder som följer:

”Detta sätter alla nödvändiga bitar på plats för att ICON ska kunna anslutas till alla Frontier Pallet-fallskärmar. Förkompilerade kontrakt kommer snart också att slås samman till Acala, MoonBeam, Plasm och Edgeware EVM för kompatibilitet med var och en av deras individuella specialbyggda EVM-moduler. ”

Enligt blogginlägget är målet att ha en testnätimplementering för BTP-smarta kontrakt som skulle slutföras redan under andra kvartalet i år. De har också informerat om att utvecklare redan är bekanta med Polkadot-ekosystemet och deras teknikstack.

Med denna integration kommer olika applikationer att interagera mellan ICON och Polkadot som tillför värde till hela blockchain-ekosystemet. Detta inkluderar överföringar över nätverk, decentraliserad dataöverföring och andra smarta kontraktsintegrationer.

Polkadot och ICON är två av de största blockchain-nätverken i världen. Polkadot går verkligen framåt och försöker göra interoperabilitet till en naturlig sak i blockchain-ekosystemet. Med hjälp av fallskärmar löser teamet bakom Polakdot en av de största utmaningarna som blockchainindustrin står inför.Source link

Written By

Bitcoinvarde