Pantera Capital hävdar att det finns en brist på Bitcoin (BTC)


Bitcoin (BTC) kunde flytta 15% under den senaste veckan och nå $ 18.400. För Pantera Capital visar denna prisökning bara en sak: det finns en Bitcoin-brist. Enligt en färsk Rapportera släpptes av Pantera Capital, PayPal köper redan nästan 70% av det nya utbudet av Bitcoins. Om vi ​​inkluderar Cash App köper båda kunderna till dessa företag mer än 100% av alla nyutgivna Bitcoins.

Pantera Capital-anspråk Det finns en brist på Bitcoin

Tillbaka i maj 2020 upplevde Bitcoin en ny halveringshändelse som minskade den nya emissionen av Bitcoin till 6,25 BTC per block. Varje block bryts på cirka 10 minuter, vilket innebär att det per dag finns 900 nya BTC släppt på marknaden.

PayPal meddelade för bara några månader sedan att det skulle tillåta användare att köpa Bitcoin direkt med deras applikation. Det betyder att cirka 300 miljoner PayPal-kunder nu kan (eller kommer att bli mycket snart) att förvärva Bitcoin och andra digitala tillgångar direkt från PayPal.

Som Pantera Capital förklarar, om tillväxten kvarstår, kommer PayPal ensam att köpa mer än alla de nyligen utfärdade Bitcoin på bara några veckor. Med tanke på att Bitcoin har ett begränsat utbud kan vi förvänta oss att se högre priser på kryptomarknaden.

Rapporten säger vidare att andra större finansinstitut kan följa ledningen för PayPal och Square (Cash App). Detta skulle skapa en ännu större obalans på kryptomarknaden. Det enda sättet som utbud och efterfrågan jämviktar kommer att vara till ett högre pris på Bitcoin.

Samtidigt tror Pantera Capital att Bitcoin fortfarande handlas under sin tioåriga trend. Den långsiktiga regressionen skulle sätta Bitcoin på cirka 37 000 dollar när vi nu sitter nära 18 400 dollar.

Dessutom är en annan sak som är värt att ta hänsyn till det faktum att priset på Bitcoin har ökat utan en ökning av Googles sökningar efter Bitcoin. Detta visar att detaljhandlare fortfarande är långt ifrån att komma in på marknaden. Dessutom kan detta vara ett bra mått för att förstå hype kring Bitcoin och andra virtuella valutor.

Det är också värt att nämna att det finns flera stora investerare som också placerar sina medel på kryptovalutamarknaden. Två av dem inkluderar Bill Miller och Stan Druckenmiller.

I det här fallet, Bill Miller anges:

“Jag tror att alla större banker, alla större investeringsbanker, alla större värdeföretag kommer så småningom att ha en viss exponering för bitcoin eller vad som liknar det, vilket är guld eller någon form av varor.”Source link

Written By

Bitcoinvarde