Polkadot bygger broar för kedjekompatibilitet


Polkadot-nätverket har presenterat planer för att utveckla överbryggningssystem för att ansluta befintliga ekosystem och till och med externa nätverk.

I en meddelandeintroducerade nätverket med hög kapacitet konceptet “Polkadot Bridges” som en del av internetens multikedjiga framtid.

Det uppgav att när antalet blockchain-nätverk växer förblir de avskärda från varandra “som öar med sina egna samhällen och ekonomier som inte kan utbyta information eller värde med omvärlden.”

Den Ethereum-konkurrerande plattformen föreställer sig en framtid där alla dessa nätverk är anslutna och syftar till att bygga broar mellan dem.

Polkadot Trustless Bridging

Projektet planerar att etablera ett antal decentraliserade och pålitliga broar för att förbättra interoperabiliteten mellan olika nätverk med olika regler, styrning och samhällen. Det finns två typer av broar, förklarade det – centraliserade som förlitar sig på en central myndighet, eller pålitliga broar som använder matematisk kod som domare.

Polkadot har redan denna funktion i någon form med sin parachain (sidechain) teknik som gör att externa nätverk, som Ethereum och Bitcoin, kan samverka på någon nivå.

Substrate blockchain-ramverket kan redan användas för att bygga fallskärmar eller solokedjor med sitt eget samförstånd och säkerhet, tillade det.

“Medan fallskärmar, som är anslutna till och skyddade av Polkadot eller Kusama Relay Chain, är förstklassiga medborgare i ekosystemet, kan substratbaserade solokedjor också ansluta till och kommunicera med ekosystemskärmar med hjälp av broar.”

Paritet är redan i färd med att byggnad en sådan bro som består av flera komponenter som möjliggör dubbelriktad kommunikation mellan fristående substratkedjor och Polkadot-fallskärmar.

Dessutom har Web3 Foundation-bidragsprogrammet redan stöttat utvecklingen av många Polkadot och externa nätverksbaserade broar, inklusive Interlay, Snowfork, Darwinia, Centrifuge, ChainX och Bifrost.

Sammankoppling är nyckeln till framtiden för en blockchain internetinfrastruktur, avslutade blogginlägget. Det tillade att alla måste arbeta tillsammans i en anda av samarbete.

DOT-prisuppdatering

Polkadots inhemska DOT-token har gjort en solid vinst på 3,7% på dagen, enligt CoinGecko. I skrivande stund var DOT det handel till $ 36,43, upp från en tisdag låg på $ 33.

Token gjorde en heltidshöjd på $ 41,50 den 21 februari, men den har dragit tillbaka 12,6% sedan dess. Den långsiktiga uppfattningen är mycket hälsosammare för DOT, som har ökat 290% sedan årets början.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link

Written By

Bitcoinvarde