RSK tillkännager RLogin, dess revolutionerande digitala ID-lösning | Använd TheBitcoin


RSK har släppte en ny digital ID-lösning kallad rLogin som kommer att ingå i de RSK Infrastructure Framework (RIF) -verktyg som redan finns. Den nya själv suverän identitetslösning är kompatibel med två av världens största kryptovalutanätverk: Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH).

RSK lanserar sin digitala ID-lösning: rLogin

Den nya rLogin digital ID-lösning kan användas med olika plattformar och det hjälper användare att autentisera och lagra data, använda plånböcker för digital valuta och även validera sina referenser i olika Web 2.0- och Web 3.0-applikationer.

En av de största fördelarna med den nya lösningen är relaterad till hur användare kan kontrollera och få tillgång till sina data. Numera styrs lösenord och information av tredje part på centraliserade servrar. Dessutom delas all information som vi ger företag vanligtvis med andra tredje parter och hackare kan få tillgång till den på ett enkelt sätt.

Enligt den officiella versionen skulle applikationer som fungerar med rLogin-lösningen ha ett brett utbud av funktioner. Några av dessa funktioner inkluderar följande:

  • En front-end som interagerar med blockkedjor och plånböcker
  • En Back-end-autentiseringsprocess som känner igen användare efter plånbokadresser (detta kallas Decentralized Identifier eller DID)
  • En molnlagringslösning som tillåter användare att komma åt deras data
  • Lagt till kompatibilitet med W2C SSI-standarder – detta inkluderar DID och även verifierbara referenser (VC)

Detta är första gången som både Bitcoin och Ethereum har en decentraliserad lösning som inkluderar själv suveräna decentraliserade identiteter. Några av plånböckerna som för närvarande stöder rLogin inkluderar Nifty, Metamask, Liquality och WalletConnect.

RIF Identity Product Owner, Milton Berman, nämnde:

“RLogin är ett stort steg mot att uppnå själv suverän identitet samtidigt som det förenklar sättet att interagera med blockchain. Vi är mycket glada över att se dessa integrationer som ger användarna flexibilitet att kontrollera sina egna data och flytta sina kryptotillgångar och anseende över plattformar. ”

Det är värt att nämna att rLogin-lösningen är gratis och öppen källkod. Följaktligen kan utvecklare börja integrera den här lösningen i sina applikationer. Den information som krävs för företag och utvecklare är tillgängliga på GitHub. RSK erbjuder också en Utvecklarportal som gör det möjligt för intresserade personer att få stödjande dokumentation och få hjälp från Identity Team.

Implementeringen av rLogin kommer efter introduktionen av Metatransaktioner som hjälpte till att öka Bitcoins decentraliserade finansiering (DeFi) antagande på kryptovalutamarknaden. Utvecklare implementerade RIF Enveloping-lösningen för tredje part för att subventionera transaktionsavgifter för användare.

Source linkSource link

Written By

Bitcoinvarde