Theta Labs får andra amerikanska patent – produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz


På Ides of March beviljades Theta Labs ett andra amerikanskt patent till stöd för sin design för decentraliserad video- och dataleverans.

Amerikanskt patentnummer 16/10951675, kallad “Metoder och system för blockchain-incitament för datastreaming och leverans över ett decentraliserat nätverk”, beviljades Theta Labs. Uppfinningen krediterades också Jieyi Long och Mitchell C. Liu.

Detta patent som beviljats ​​Theta Labs kommer att säkerställa att mikropenbetalning för ultrahög genomströmning för transaktioner skapas. Dessa mikrobetalningar kommer i sin tur att stödja leverans av blockchain-baserad video och data. Detta nya patent kommer också att förlita sig på Theta Labs första patent – U.S. patentnummer 16/771524, “Metoder och system för ett decentraliserat datastreaming- och leveransnätverk”, som var beviljats den 8 september 2020.

Det första amerikanska patentet lade grunden för implementeringen av ett peer-to-peer-nätverk. Peer-to-peer-nätverket implementerades på Content Delivery Networks (CDNs), som består av edge catcher noder, viewer noder och tracker servrar. Med detta nya patent kommer ett pålitligt och unikt blockchain-baserat betalningssystem att utformas för att lösa de problem som är förknippade med CDN.

Begränsningar associerade med CDN

Content Delivery Networks (CDN) är viktiga i distributionsprocessen för webbinnehåll och streaming av videodata. Slutanvändare får dataströmmar från CDN, som ger ryggradens struktur. Cisco har också förutspått att Content Delivery Networks (CDN) år 2022 kommer att uppta upp till 72% av internettrafiken.

Flera begränsningar är dock associerade med dagens CDN. En av dessa begränsningar är det så kallade ”last-mile” -problemet i samband med leverans. I det här fallet orsakade en “sista milen” -länk som ansluter slutanvändare och ett begränsat antal POP-datacenter (POPs) -datacenter problem med pipeline för dataleverans och streaming på grund av skapandet av en flaskhals.

Dessa problem gör att användarupplevelser vanligtvis blir mindre optimala. Användare kan uppleva hackiga strömmar, bilder av låg kvalitet, konsekvent rebuffering och frustrerande förseningar. Andelen CDN-bandbreddskostnader är också en annan anledning till oro. För populära webbplatser som Netflixkostnaden når tiotals miljoner dollar varje år.

Den ökande andelen högkvalitativa digitala medier har gjort dessa frågor mycket framträdande. Detta högkvalitativa digitala media inkluderar framväxande teknologier som strömmande ljusfält, 360 graders VR-strömning etc. Nyare system behövs också för att möta bandbreddskraven för 720p / HD-strömmar i dagens mainstream.

Behov av Theta Labs expertis inom CDN Space

Theta Labs kan använda sin expertis för att övervinna dessa begränsningar för bandbredd i samband med innehållsleveransnätverk. Theta är en datastreaming- och leveransplattform som fokuserar på decentraliserade peer-to-peer-nätverk. Denna plattform är baserad på självkonfigurerande och självorganiserande nätverk.

Oanvända och redundanta resurser för bandbredd, lagring och dator kan delas av slutanvändarna. På grund av decentraliseringsprocessen i peer-to-peer-nätverket krävs en säker och snabb betalningsmetod. Genom denna betalningsmetod kan användarna motiveras att dela tillgängliga resurser eftersom de får incitament på det sättet.

När man tittar på dessa frågor finns det ett behov av att utveckla ett betalningssystem för att möjliggöra streaming och leverans av data på ett decentraliserat sätt. Denna betalningsmetod bör ha stöd för ultrahög transaktionsgenomströmning, som inkluderar decentraliserad videostreaming.

Theta Labs skapar metoder för att stödja leverans av data

För att lösa betalningsproblem har Theta Labs utformat system och metoder för mikropeteringar. Dessa system syftar till att stödja blockchain-baserad decentraliserad datastreaming och leverans. Dessutom kommer dessa system också att hjälpa till att förebygga, upptäcka och bestraffa bedrägliga aktiviteter som dubbla betalningar.

För att strömma dataresurser till flera användare finns det ett behov av en blockchain-baserad betalning. För att bearbeta betalningen måste en cachingnod först gå med i en peer-grupp. Genom att göra detta kan du integrera skapandet av en TFUEL-mikrobetalningspool.

När delen av data har levererats till varje användare kommer mottagaranvändaren att underteckna och få ett kvitto. Detta kvitto skickas sedan med ett betalningsautentiseringscertifikat till betalningsservern. Dessutom kommer betalningsservern att få en uppdaterad off-chain transaktion. För att få en total TFUEL-betalning från mikrobetalningspoolen kommer transaktionen att skickas till blockchain.

Theta Labs har fortsatt att främja innovation inom leverans av data och video på ett decentraliserat sätt. Genom detta har Theta Labs också skapat ett nätverk för att ansluta miljontals enheter över alla nya tekniker.

Nyligen, Altcoin Buzz täckt Theta pris förutsägelse.

THETA Pris

Från tidpunkten för publicering, Theta Network (THETA) pris var $ 12,92 med en 24-timmars handelsvolym på $ 672,046,330. THETA-priset sjönk också med 5,8% under det senaste dygnet. Dessutom har den en tillgång på 1 miljard THETA-mynt och en maximal tillgång på 1 miljard. Binance är också THETAs nuvarande mest aktiva marknadshandel.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link

Written By

Bitcoinvarde