Vad är Electron Cash? | Använd TheBitcoin


Electron Cash är en Bitcoin Cash (BCH) kryptovaluta plånbok som skapades för att skydda användarnas medel. Denna Bitcoin Cash-plånbok erbjuder endast stöd till Bitcoin Cash och den har några av de bästa säkerhetsstandarderna för en BCH-plånbok.

I de kommande avsnitten kommer vi att granska några av funktionerna i denna plånbok. Dessutom kommer vi att gå igenom några andra allmänna ämnen som Bitcoin Cash, plånböcker för kryptovaluta och mer.

Vad är Electron Cash?

Electron Cash är en av de mest använda Bitcoin Cash plånböcker. Detta öppen källkodsprojekt släppte två olika plånböcker: en för stationära användare och en annan för kryptoinnehavare av smartphones. Huvudegenskapen för denna plånbok är att den endast erbjuder stöd för Bitcoin Cash.

Medan de flesta plånböckerna på marknaden nu stöder olika digitala tillgångar, föredrog Electron Cash att fokusera på Bitcoin Cash. På detta sätt blev plånboken en av favoriterna i Bitcoin Cash-communityn.

Plånboken skapades av Jonald Fyookball, en erkänd Bitcoin Cash-supporter. Samtidigt finansierades den av Bitcoin Cash-communityn. Detta var en av de första BCH-plånböckerna som skapades. Således spelade Electron Cash en mycket viktig roll för att hjälpa BCH-communityn att expandera under de första månaderna efter hårdgaffeln.

För att skapa plånboken tog Fyookball koden för Electrum-plånboken och skapade Electron Cash. Om du är Ethereum (ETH) Electrum-användare kommer du att inse att det finns vissa funktioner som delas av dessa två plånböcker.

Vad är Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash (BCH) är bland de största kryptovalutorna i världen. Det skapades som en hård gaffel av Bitcoin (BTC) i mitten av 2017. Således skapades det i samma var som Electron Cash plånbok, som är en “gaffel” av Electrum plånbok.

Detta var en av de mest diskuterade och konfliktfyllda hårda gafflarna för kryptoekosystemet. Faktum är att den delade upp hela samhället i två olika sidor: de som ville ha skalningslösningar på kedjan och de som föredrog skalningslösningar utanför kedjan för Bitcoin.

Electron Bitcoin Cash-communityn föredrog en digital tillgång med skalningslösningar i kedjan. Förslaget från BCH-supportrar var ett som skulle ha ökat blockstorleken i Bitcoin-nätverket.

I stället föredrog Bitcoin att fokusera på Lightning Network (LN), en skalningslösning utanför kedjan som kan behandla tusentals transaktioner per sekund till en mycket låg avgift. Dessa huvudsakliga skillnader drev gemenskapen bort.

När Bitcoin Cash expanderade som en oberoende digital tillgång blev Electron Cash-plånboken en viktig del av ekosystemet. Numera expanderade Bitcoin Cash och dess ekosystem men ersatte dem inte Bitcoin.

Det är verkligen viktigt att förstå att det finns en stor skillnad mellan Bitcoin (BTC) och Bitcoin Cash (BCH) supportrar. Dessa två samhällen arbetar för att uppnå samma mål på två olika sätt.

Vad är en Cryptocurrency Wallet?

En kryptovalutaplånbok är en enhet eller ett datorprogram som hjälper användare att lagra sina mynt. En kryptoplånbok fungerar som ett bankkonto som vi kan ha i en traditionell finansiell institution. Med det är våra kryptovalutafonder säkra.

Vi kan skicka och ta emot överföringar med en kryptoplånbok och hålla våra pengar under långa perioder utan att vara oroliga för hackare. Det finns olika typer av kryptoplånböcker. Var och en av dessa plånböcker skulle erbjuda olika lösningar och funktioner.

Hårdvaruplånböcker är vanligtvis de säkraste eftersom de lagrar våra privata nycklar offline. Istället är mjukvaruplånböcker enklare att använda men de lagrar våra privata nycklar på enheter som kan komma att äventyras av virus.

Electron Cash-plånboken är en programvaruplånbok för Bitcoin Cash-communityn som stöder BCH.

Huvudegenskaper för Electron Cash

Electron Cash har många intressanta egenskaper. Det första att ta hänsyn till är relaterat till det faktum att det endast erbjuder stöd till Bitcoin Cash.

De flesta plånböckerna på marknaden stöder inte bara en digital tillgång utan också många andra tokens. Detta kan vara besvärligt för många användare som vill ha olika virtuella valutor.

Ändå har den också några mycket användbara funktioner som vi analyserar i nästa avsnitt. Till exempel har det inga provisioner för användare, det är gratis att ladda ner och det skyddar användarnas integritet.

Transaktionsavgifter

När du skickar eller tar emot pengar bör du veta att det finns avgifter du ska betala. Oavsett om du gör 100 BCH eller bara 0,10 BCH måste du betala avgifterna för nätverket. Dessa avgifter är inte direkt kopplade till plånboken.

Avgifterna beräknas vanligtvis av plånboken enligt de tillgängliga nätavgifterna vid transaktionstidpunkten. Avgifterna beror på trängseln i nätverket. Som du kan föreställa dig, desto större trängsel desto större avgifter.

Ändå har BCH vanligtvis avgifter under $ 1. Således bör du inte förvänta dig att betala mycket höga avgifter för en BCH-överföring. Plånboken tar inte ut någon transaktionsavgift. Det betyder att du bara betalar för BCH-nätverksavgifterna snarare än en extra provision.

Problem och fel

Du bör ta hänsyn till att ett av huvudproblemen för Electron Cash Reddit-användare är relaterat till felet “Electron Cash not connected”. Denna information visas vanligtvis när du inte har en internetanslutning eller när det är ett problem med plånboken att få tillgång till internet.

En annan sak du kan uppleva med din Electron Cash-plånbok är hur du lagrar dina privata nycklar. Många användare rapporterar att deras privata nycklar har gått vilse. Detta är definitivt en av de viktigaste aspekterna av kryptovalutamarknaden.

Du måste skydda din privata nyckel och komma ihåg var du lagrar dem. De ska vanligtvis lagras offline på en mycket säker plats. Varje person med tillgång till dina plånboksnycklar från Electron Cash kan få din BCH.

Andra frågor som kan uppstå kan diskuteras i Electron Cash Reddit-communityn. De är alltid öppna för att lösa de viktigaste problemen som påverkar plånboken.

Gränssnitt och prissättning

Electrum Cash-plånboken har ett mycket enkelt och enkelt gränssnitt. Det är därför det är en av de bästa BCH-plånböckerna för nykomlingar. Hårdvaruplånböcker är vanligtvis svåra att använda för nykomlingar, men Electron Cash-plånboken är mycket lätt att använda.

Elektronkontantgränssnitt

Dessutom är det gratis. Det betyder att du kan ladda ner det till ditt skrivbord eller din smartphone med bara några få klick. Detta är en av de viktigaste skillnaderna med en hårdvaruplånbok. Om du vill lagra Bitcoin Cash i en hårdvaruplånbok måste du köpa det och det kostar vanligtvis över $ 40.

Användarnas integritet

Sekretess är ett av de mest diskuterade ämnena i kryptosamhället. Det är mycket viktigt för kryptoanvändare att skydda sin information. Att ha en plånbok som ger användare anonymitet och sekretessfokuserade funktioner är en av de mest värdefulla sakerna för användarna.

Plånboken kräver inte någon privat information från användarna. Du behöver inte ange ditt namn, din adress eller ditt telefonnummer. Detta gör det lättare för användare att få tillgång till sin plånbok och att undvika att dela privata data med en tredje part.

Dessutom kan du använda din plånbok så fort du laddar ner den och i några enkla steg. Om du vill skydda din integritet är den här BCH-plånboken rätt väg att gå. Låt oss inte glömma att en hårdvaruplånbokstillverkare nyligen har påverkats av en dataläckage som avslöjade folks adresser och e-postkonton.

Är Electron Cash säkert att använda?

Detta är en av de viktigaste frågorna vi får. Electron Cash är säkert att använda så länge du följer alla grundläggande kryptosäkerhetsstandarder. Detta gäller alla plånböcker du använder. Det är dock värt att ta hänsyn till att plånboken inte kräver att du tillhandahåller privat information för att använda den.

Detta gör Electron Cash plånbok till en av de säkraste plånböckerna att använda. Ingen dataläckage kan påverka användare negativt med tanke på att de inte delar någon privat information. Dessutom är plånboken öppen källkod, vilket innebär att samhället ständigt kontrollerar och söker efter buggar eller problem.

Som en gaffel av Electrum kan vi också vara säkra på att plånboken följer några av de högsta branschstandarderna. Ändå är det också nödvändigt för användare att skydda sina medel.

Det betyder att du aldrig ska avslöja eller dela dina privata nycklar. De bör verkligen hållas på en säker plats hela tiden. Om du vill få pengar ska du bara dela din offentliga adress. Det är allt du borde göra.

Slutligen är det bra att hålla skrivbordet och din smartphone fri från virus. Detta skulle hålla din Electron Cash-plånbok säker och minska eventuella hack eller attacker du kan möta.

Fördelar och nackdelar med elektronkontanter

De nästa två avsnitten kommer att fokusera på fördelarna och nackdelarna med Electron Cash. Som användare av Bitcoin Cash bör du överväga dess positiva och negativa aspekter innan du börjar använda den regelbundet.

Nackdelar med elektronkontanter

Den stöder bara BCH

Plånboken erbjuder endast BCH-support. Detta är verkligen obekvämt för många användare som vill hålla och hantera sin kryptoportfölj i bara en plånbok. Dessutom erbjuder de flesta kryptoplånböcker som för närvarande finns på kryptomarknaden redan stöd för flera tillgångar.

Bitcoin kontanter

Om du vill hålla din kryptoportfölj i en enda plånbok kanske inte Electrum är det rätta valet. Denna plånbok fokuserar på Bitcoin Cash-användare och investerare som enkelt vill hantera sina BCH-mynt.

Ingen integration med tredjepartsplattformar

Eftersom decentraliserade applikationer (dApps) och kryptoplattformar expanderar runt om i världen är det mycket bekvämt att ha en plånbok som lätt kan integreras med andra plattformar. Tyvärr erbjuder Electron Cash-plånboken inte stöd för tredjepartsintegration.

Kanske kan det vara en funktion som läggs till av utvecklare av Electron Cash app i framtiden. Ändå, om du vill ansluta till dApps och andra plattformar, kan det vara användbart att använda en annan plånbok.

Fördelar med Electron Cash

Perfekt för BCH-supportrar

Om du fokuserar på Bitcoin Cash och du använder den här digitala valutan mycket, kommer Electron Cash att vara rätt plånbok för dig. Detta är plånboken som BCH-användare laddar ner för att skicka, ta emot och hålla BCH-mynt.

I stället för att använda andra plånböcker med stöd för flera tillgångar har BCH-användare en dedikerad plånbok för sin kryptovaluta. Dessutom stöds plånboken av Bitcoin Cash-communityn.

Gratis att använda

Plånboken är gratis att använda och ladda ner. Användare behöver inte betala för det. Att använda andra plånböcker som Ledger eller Trezor kräver att individer betalar för hårdvaruenheten. Eftersom denna plånbok är gratis att använda behöver användarna inte vara oroliga för att spendera pengar på att säkra sina pengar.

Dessutom tar plånboken ingen provision för överföringarna. Det betyder att du kan överföra dina pengar och bara betala de avgifter som Bitcoin Cash-nätverket tar ut från varje transaktion.

Säkra

Plånboken är mycket säker för att lagra dina BCh digitala tillgångar. Du är ägaren till de privata nycklarna. På detta sätt har du full kontroll över de medel du har lagrat i plånboken. Genom att hålla dina privata nycklar säkra ser du till att du alltid har dina Bitcoin Cash-mynt skyddade.

Electron Cash plånbok använder också en multi-sig-funktion som gör det möjligt för användare att dubbelkontrollera transaktioner. Du skulle inte behöva underteckna din transaktion med bara en signatur utan med många signaturer. På detta sätt förblir medlen säkra hela tiden, även om en hacker fick tillgång till en av signaturerna.

Privat skydd

Som vi nämnde tidigare är integritetsskydd en mycket viktig sak för kryptoanvändare. Electron Cash begär inga privata data från användare för att börja använda plånboken. Du behöver inte dela ditt namn, adress eller annan privat information som kan läcka eller hackas.

Andra plånböcker kräver att användare delar sin privata information och hävdar att det finns vissa KYC- och AML-regler som de måste följa. Ändå fokuserar Electron Cash på integritet för alla sina användare.Source link

Written By

Bitcoinvarde