Visa möjliggör betalningsavgifter via Crypto – Altcoin Buzz


I en annan otrolig nyhet för kryptovalutautrymmet meddelade den ledande betalningsjätten Visa sitt beslut att tillåta användning av USD-mynt (USDC) för att betala för transaktioner i sitt nätverk.

Enligt Visa-tillkännagivandet accepteras nu USDC, Ethereum-stablecoin som är knutet till den amerikanska dollarn, som betalningsmedel i Visa-nätverket. Avslöjar det växande antagandet av kryptovalutor och hela kryptorummet.

Visa avslöjade att det nya initiativet följde dess partnerskap med ett av de ledande kryptobörserna, Crypto.com och den Kalifornienbaserade kryptobanken Anchorage.

Betalningsjätten uppgav vidare att genom att möjliggöra stöd för det näst största stabila valutan genom marknadsvärde via Crypto.com har det eliminerat behovet av att konvertera de digitala tillgångarna till fiatvaluta för betalning av transaktioner i sitt nätverk. Dessutom kommer Visa snart att erbjuda samma tjänst till fler partners. För närvarande samarbetar Visa cirka 35 kryptoplattformar som Coinbase och BlockFi.

På tal om det nya initiativet sa Kris Marszalek, VD för Crypto.com, att det nya initiativet också var möjligt eftersom Crypto.com meddelade nyligen Global Alliance partnerskap och huvudmedlemskap med Visa.

Vad betyder detta för Crypto.com-användare?

För Crypto.com betyder det att deras användare som håller USDC i plånboken kan spendera det med Visa-kortet utan att faktiskt behöva konvertera USDC-tokens till USD. I grund och botten kan användaren skicka USDC från sin plånbok-ETH-plånbokadress i Anchorage vårdnad under Visas namn. Detta gör det möjligt att göra betalningar i USDC vid försäljningsstället som accepterar Visa-kort.

”För att fortsätta påskynda världens övergång till kryptovaluta behöver vi partners som förstår möjligheten och verktygen som hjälper oss att komma snabbare och mer effektivt till marknaden. Efter att ha varit visumpartner i flera år är vi glada att fördjupa det förhållandet genom vårt globala avtal och att vara banbrytande i en spännande världsfyrst inom betalningar för stabila pengar, säger han.

Han delade vidare att börsens nya blockchain-initiativ snart skulle utfärda USDC. Han sa, “För att ytterligare stödja denna insats kommer Crypto.org Chain att arbeta för att möjliggöra utfärdande av USDC i sitt nätverk senare i år. Alla bitar kommer ihop 🚀 ”

I synnerhet är Global Crypto Alliance en gränslös organisation som specialiserar sig på decentraliserad affärsutveckling och blockchain-ekosystem.

En ökad efterfrågan på användare ledde till det nya initiativet

Cuy Sheffield, chef för krypto på Visa, men uttryckte sin spänning med det nya initiativet, menade att det hände som ett resultat av den ökande efterfrågan från användare att skapa produkter som ger konsumenter enkel tillgång till digitala tillgångar.

Enligt honom, “Vi ser en ökad efterfrågan från konsumenter över hela världen för att kunna få tillgång till, hålla och använda digitala valutor och vi ser efterfrågan från våra kunder att kunna bygga produkter som ger den åtkomst för konsumenter.”

På samma sätt har Jack Forestell, Chief Product Officer för Visa, sa blockchainföretagets beslut att tillåta användning av USDC för att avveckla transaktioner i dess betalningsnät var i ett försök att erbjuda premiumteknikföretag.

“Crypto-native fintechs vill ha partners som förstår deras verksamhet och komplexiteten i digital valuta,” sa han.

Diogo Mónica, medgrundare och president för Anchorage, sade också att kryptobanken var fullt utrustad för att hantera de nya produkterna. “Anchorages plattform har målmedvetet byggts för att institutioner som Visa ska bygga nya produkter i krypto”, sa hon.

Växande antagande av krypto

Det är viktigt att notera att Visa inte är det enda multinationella företaget som nyligen har antagit digitala valutor. Förra veckan, Elon Musk VD för Tesla Motors meddelade att den amerikanska eltillverkaren nu accepterar Bitcoin som betalningsmedel för sina bilar.

Teslas VD-meddelande har alltid visat att fler större organisationer nu omfamnar Bitcoin. Liksom Tesla, gillar andra företag PayPal, Rakuten, Rycka till, Starbucks, Overstock.com, bland annat Whole Foods, accepterar nu kungen av krypto som betalningsmedel.

BTC och CRO-pris

Som ett resultat av Visas tillkännagivande Bitcoin priset har ökat med 5,1% och återigen vänt mot en uppåtgående trend och går tillbaka mot sin historiska topp på 61 000 $.

Vid tidpunkten för publiceringen handlades topppriset till 57 925,68 US $, med ett börsvärde på 1 081 348 892 047 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 56 213 447 120 USD.

Crypto.com Coin’s (CRO) priset har ökat med 9,8% under det senaste dygnet. Token handlades till 0,2233 dollar, med ett börsvärde på 5132,384,117 dollar och en 24-timmars handelsvolym på 156,943,746 dollar. CRO har för närvarande en tillgång på 25,2 miljarder mynt i omlopp.

Ansluta sig Altcoin Buzz på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

Ta reda på mer om blockchain-teknik och hela kryptoutrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.





Source link

Written By

Bitcoinvarde